FAQ

Opmeten Maat

Het opmeten van een halsband kan op 2 manieren:

1. Meet de hond op op de juiste plek van de halsband, zorg dat er 2 vingers tussen de nek en het meetlint passen. Dit is de maat die ik aanhoud, van gesp tot middelste verstelgaatje. Hierdoor kan de halsband nog 2 gaten kleiner en 2 gaten groter.

2. Meet de huidige halsband op van begin gesp tot sluiting of huidige verstelgat.

Onderhoud

Leder is een natuurproduct en elke huid leder is anders. Het kan daarom zijn dat de kleuren iets afwijken (dit kan ook aan de afstellingen van het beeldscherm liggen). Leder kan lang meegaan als het goed wordt onderhouden, regelmatig schoonmaken met een lederzeep en voeden met een balsem of ledervet. 

Ik adviseer om indien mogelijk het leer droog te houden (een klein beetje regen is geen probleem) en absoluut weg te houden van zeewater. Mocht het toch nat worden, laat het natuurlijk drogen en leg het niet op een kachel of iets dergelijks. Hierdoor droogt het uit. Mocht het nat worden door zeewater, spoel het dan af met kraanwater en laat natuurlijk drogen. Hierna behandelen met een voedend product. 

Houd gespen en andere metalen onderdelen droog en zandvrij. 

Levertijd

Tenzij anders vermeld zijn alle producten op deze site op bestelling, dat wil zeggen; het wordt pas gemaakt als er besteld wordt. Zo kan het helemaal naar wens worden gemaakt. De levertijd hangt af van de grootte van de bestelling, maar ik probeer alles binnen 3 weken klaar en verstuurd te hebben. Vaak lukt het binnen 2 weken. Is de levertijd door drukte of andere omstandigheden langer dan zal ik dit melden.

Sommige producten zijn al klaar om te verzenden, dit zal dan bij het betreffende product staan. Na betaling zal dit binnen 3 werkdagen verstuurd worden.

Verzending

Verzending geschied viaPostNL. Ik heb hier de beste ervaringen mee, let wel op verzenden is op eigen risico!

Er zijn 3 opties voor verzending:

1. Brievenbuspost: dit geldt alleen voor kleine producten en alleen als het bij het betreffende product wordt gemeld.

    Merendeel past niet door de brievenbus. Dit kost €4,00

2. Pakketpost: alle producten kunnen via pakketpost worden verstuurd. Dit kost €6,75

3. Afhalen op locatie: producten afhalen op afspraak, handig voor als u in de buurt woont!

Retour

Op producten op bestelling zit geen retourrecht, dit omdat het specifiek voor u gemaakt wordt. Mochten er gebreken zijn bij aankomst, meld het en dan los ik het op. Op alle handgemaakte producten zit 6 maanden garantie bij normaal gebruik.

Kleur Keuzes

Mogelijke kleuren om uit te kiezen

De basis kleuren zijn: zwart, bruin, grijs en cognac

De kleuren voor het onderlegde gedeelte zijn: zwart, bruin, wit, paars, turquoise, blauw, fuchsia, rood en donkerrood.